7/24 Hızlı Destek: +90 544 165 05 04

Konum:

Trump Towers Kule:2 Kat:4 No:12Şişli-İstanbul/TÜRKİYE

Gastrik Bypass Ameliyatı

Gastrik Bypass ameliyatı, obezite tedavisinde tercih edilen bir yöntemdir. Mide, cerrahi bir işlem sonucu bir tüp haline getirilir. Sindirim sistemi organları incelendiğinde hepsi ince uzun borular şeklinde olduğu görülür. Midenin bu sistemde bir istisna olmasının sebebi daha çok gıda alabilmesi ve depo yapabilmesi için boru görünümünde değil kese şeklinde bir yapısı vardır. Ameliyatla midenin bir bölümü geri dönüşü olmayacak şekilde alınır. Bu operasyonda mideye bir tüp veya yabancı bir cisim yerleştirilmez. Midenin bu operasyondan sonra tüp şekline benzemesi nedeniyle tüp mide ameliyatı olarak isimlendirilir.

Hem mide kapasitesini küçülterek (kısıtlayıcı) hem de ince bağırsakların belli bir bölümünü devre dışı bırakarak (emilimi bozucu) kilo kaybı sağlayan bir prosedürdür. Gastrik bypass özellikle yağlı ve karbonhidratlı gıdaların bağırsaklardan emiliminin azaltılması için uygulanan bir ameliyattır.

Gastrik Bypass Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Gastrik bypass ameliyatında merak en fazla merak edilen konulardan bir tanesi de ameliyatın kimlere ve hangi yaş grubuna uygun olduğudur.

Vücut kitle indeksi 40 kg/ m² üzerinde yani morbid obez olanlar.
Vücut kitle indeksi 35-40 arasında olan ve aşırı şişmanlığa bağlı hipertansiyon, uyku apnesi, tip 2 diyabet gibi rahatsızlıklar yaşayanlar için uygundur.
Gastrik bypass ameliyatının uygulandığı yaş grubu 18-65 arasıdır. Ameliyat için uygun olması için kişinin vücut kitle indeksinin 35 ve üstü bir değere sahip olması gerekir. 18 yaş altı durumlarda mide ameliyatının uygulanması için hekim kararı ve ebeveyn onayı şarttır. 65 üstü durumlar için bireyin sağlık durumu ve ameliyatın gerekliliği değerlendirmeye alınır.

Gastrik Bypass Ameliyatı Sonrası Sindirim Sistemi Nasıl Çalışır

Bu ameliyat ile hastanın midesinin %90’lık bölümü devredışı bırakılır. Midenin kalan %10’luk bölümü ince bağırsağın 150 cm kadar ilerisine bağlanır ve ameliyat tamamlanır. Gasrik bypass ameliyatı sonrasında alınan besinler midenin %10’luk bölümüne gider ve bu küçük bölümün mide duvarında oluşan gerilim sayesinde erken tokluk hissi oluşur ve gıdaların ince bağırsağın orta kısmına aktarılması ile beraber karbonhidrat, şeker ve yağların ince bağırsaklarda emilimi gerçekleşmeden yani kana karışmadan vücuttan atılması sağlanır.

Gastrik Bypass Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Gastrik Bypass Ameliyatı, obezite hastası olarak fazla kilolarını veremeyen ve obeziteye bağlı insülin direnci benzeri rahatsızlıkları olan hastalara uygulanan bir cerrahi yöntemdir. Kontrol altına alınamayan Tip2 Diyabet hastalarında da gastrik bypass ameliyatı sıklıkla kullanılan bir tedavi yöntemidir.

Gastrik bypass ameliyatı sonrasında hastaların Tip2 diyabet hastalıkları düzelebilmektedir.

Gastrik bypass ameliyatı sonrasında mide belli oranda küçültülmekte, ince bağırsaklar ile mide arasında yeni bir yol oluşturulmaktadır. Hastalarımız küçük miktarlarda besin alımı sonrasında doygunluk hissi yaşamaktadırlar. Doktorlarımızın önerdiği beslenme düzeni ve gıda takviyeleri ile ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri içeren bir beslenme programını uygulayarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Gastrik Bypass Ameliyatı Sonrasında

Hastalarımız, Doç. Dr. Hasan Abuoğlu ve Doç. Dr. Mehmet Kamil Yıldız’ın gözetiminde geçirdikleri gastrik bypass ameliyatları sonrasında genel tabloda fazla kilolarının %85’ini ilk yıl sonunda vermektedir. Yaklaşık iki yılın sonucunda hastalarımız ideal kilolarına kavuşmaktadır.

İstanbul'da Gastrik Bypass Ameliyatı

Gastrik bypass ameliyatı İstanbul’da obezite cerrahisinde tüp mide ameliyatından sonra en çok tercih edilen ikinci obezite cerrahisi uygulamasıdır. Bu uygulamada kendinizi ameliyat ve iyileşme sürecinizde rahat ve güvenli hissetmek için alanının en iyisi Doç. Doktorlarımız Doç. Dr. Hasan Abuoğlu, Doç. Dr. Mehmet Kamil Yıldız gözetiminde bütün sorularınıza cevap bularak konforlu bir süreç yaşamak için İstanbul Marmara Cerrahi ile 7/24 iletişim kurabilirsiniz.